Siirry sisältöön

Suuri oivallus

Tämä on varmaankin kaikille muille itsestäänselvää?

Minulle ei saa tehdä pahaa, minua ei saa satuttaa, vaikka en olekaan täydellinen. Ei ole minun vikani tai minun syytäni, jos minulle tehdään pahaa.

On minun vastuullani, miten itse kohtelen itseäni ja muita. Minä en saa tehdä pahaa itseäni tai muita kohtaan, vaan minun pitää aina pyrkiä toimimaan hyvin ja parhaalla mahdollisella tavalla itseäni ja muita kohtaan.

Sen sijaan, totta tosiaan, EI olekaan minun syytäni, jos muut kohtelevat minua huonosti, satuttavat, tekevät pahaa. Minua EI saa kohdella huonosti, vaikka en olekaan täydellinen. Eikä täydelliseksi tuleminenkaan suojelisi minua, vaan toinen voi toimia minua kohtaan silloinkin väärin.

Minä saan puolustautua, jos minua kohdellaan väärin, rumasti, huonosti. Minun pitää puolustautua, jos minua kohdellaan niin. Sillä vain sillä tavoin toimin itseäni kohtaan riittävän oikein ja hyvin.

Jos minä en itse rakasta itseäni, pidä itsestäni huolta, arvosta itseäni, puolusta itseäni, kuka sitten?

Löytö neljän vuoden takaa: Pieni laulu by Laura Närhi.

No comments yet

Kiitos, että jaat ajatuksesi kanssamme!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: