Siirry sisältöön

Ensimmäinen valokuvanäyttely

Selkeästi jälleen yksi etappi ammattilaisvalokuvaajan polulla otettu. Eilen kävin ripustamassa pikku apurin kanssa valokuvat Meri-aiheiseen valokuvanäyttelyyn, johon osallistuin lopulta viidellä kuvalla.
Pohdin valokuvia, joilla osallistuisin, pitkään. Meni hieromiseksi, taas. Kun sitä haluaisi, että ne kuvat olisivat oikeasti edustavia ja hyviä, mutta myös sellaisia, että ne iskisivät yleisöön ja asiakkaisiin. Lopulta rajasin vaihtoehdot kymmeniseen kuvaan, joita pohdin myös feben puolella, kiitollisena kaverien kommenteista. Se auttoi rajaamaan vielä muutamia pois.
Kommelluksia:
1) iPhoto tökki joidenkin kuvien kohdalla, ei näyttänyt kuin pienen ikonin. (voi olla käyttäjästäkin kiinni…)
2) Ikean Ribba-kehykset eivät kestä juuri minkäänlaisia töytäisyjä. Ikuiselle perfektionistille pienetkin dentit ovat kriisi. Siksi kotiin jäi yksi, jossa oli pari kuoppaa. Hyvä puoli Ikea-kehyksissä on, että sarjoista saa yhtenäisiä, ja niitä voi suurella todennäköisyydellä jatkaa myöhemmin samanlaisilla.
3) Minulla oli kiire. Kuka on yllättynyt, nostaa käden pystyyn? Ei näy viittaajia, sitähän minäkin. Koska jäljestä ei voi (=halua) tinkiä, lähipiiri ja oma päänsisus kärsivät.
4) Tilasin valokuvien tulostajalta valokuvakehysten, en passe partoutien, kokoisia kuvia. Tämä olikin lopulta vain hyvä juttu, osassa kuvista käytin vaakakuvien sijaan pystykuvia ja pastiksia, lopuissa jätin pastikset pois.
5) Tytär tuli kipeäksi näyttelyn pystytyspäivänä. Lisäsi hektisyyttä ja vei tukijoukoista pois yhden aikuisen. Kaikki meni lopulta sittenkin hienosti.
Opetuksia:
1) Meillä on todella mukava valokuvajaosto. Ja monikielinenkin: pääsin eilen illalla puhumaan suomea, ruotsia ja englantia. Huraa, hyvä me!
2) Kotona kannattaa aina pitää muutamaa valokuvakehystä varuiksi, koska hätäisestä Ikea-reissusta jää helposti vain pissanmaku suuhun.
3) Sattumalle kannattaa aina jättää tilaa, olla varautunut mahdollisimman moneen ja hyväksyä, että kaikkia osa-alueita vain EI voi kontrolloida. Go with the flow.
Jälleen yhtä kokemusta rikkaampana yrityksen nettisivujen askartelujen pariin takaisin (huraa, olen niin iloinen että nekin etenevät!!) ❤
No comments yet

Kiitos, että jaat ajatuksesi kanssamme!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: