Siirry sisältöön

Sparrausta ja CV:itä

Autan ystävää työnhaussa. Tsekkaan työpaikkailmoituksen, luen ja stilisoin hänen kirjoittamiaan kommentteja kysymyksiin. Huomautan epäolennaisuuksista, autan keskittymään hakemuksen kannalta olennaisiin. Neuvon, mitä kannattaa sanoa, mitä taas jättää kommentoimatta. Kommentoin liitteistä. Autan ansioluettelon rakentamisessa. Sparraan, tuen, tsemppaan, muistutan. Neuvon yhteydenotoista ja muista tekemisistä. Toimin suosittelijana. Autan tosissani.
Olen ollut HR-alalla lähes 10 vuotta. Osaan alan prosessit ja lainsäädännön. Olen osallistunut satoihin rekrytointeihin, toimien esimiesten tukena rekrytointiprosessissa ja rekrytoinut itse.  Olen seurannut työelämän vaatimuksia aktiivisesti. Ystäväni ei ollut ensimmäinen, jota autoin. Tähän asti kaikki jelppimäni ovat päässeet sparraamallani hakemuksella ainakin työhaastatteluun asti. Siihenkin annan vinkkejä, vaikka en voikaan tulla mukaan pitämään kädestä. Kerron, miten valmistautua, mitä kysymyksiä ja vastauksia pohtia etukäteen. Kerron, mitä ei työnantaja saa kysyä ja miten vastata, jos kysyy kuitenkin. Mitä ottaa mukaan, miten toimia. Hyvin ovat kuitenkin neuvoni kuulemma auttaneet.

Lomautuksia, irtisanomisia ja YT-neuvotteluja on joka uutisissa ja otsikoissa. Febessä yksi sun toinen kertoo ottaneensa tukipaketin tai olevansa irtisanomisuhan alla. Suurin osa aikoo pitää jonkin verran taukoa, mutta suunnittelee sitten palaavansa takaisin työelämään. Millä osaamisella silloin työhakemus tehdään?
Olisiko tällaiselle sparraustoiminnalle tarvetta laajemminkin? Että joku (=minä!) HR-ammattilainen katsoisi ilmoituksen, hakemuksen ja liitteet läpi? Kommentoisi, neuvoisi ja ohjeistaisi?

Paljonko tällaisesta palvelusta oltaisiin valmiita maksamaan? Useampi tunti vierähtää ystävän hommien kanssa. Kahdesta tunnista laskutus olisi 200 euroa. Minkä hintaista olisi ammattilaistuki työnhaussa? Olisiko 50 tai 100 euroa per hakemus liikaa, liian vähän vai sopivasti?
Pohdin tätä ihan tosissani. Minulla olisi osaamista ja mahdollisuus tehdä tällaista neuvontaa. Kysyntää ja tarvetta tuntuisi olevan. Saa ottaa yhteyttä, joko kommentoimalla blogipostausta tai laittamalla viestiä sari.olin@hotmail.com -sähköpostiosoitteeseen. Kommentteja otetaan kiitollisena vastaan!
Ja se hyvä CV (aka ansioluettelo): 
  • CV:n päivityspäivämäärä (kannattaa olla hyvin lähellä tai sama kuin työhakemuksen päivämäärä)
  • Nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite
  • (kuva halutessa)
  • Kerro itsestäsi työntekijänä muutamalla lauseella
  • Listaa työtehtäväsi (nimike, työnaloituspvm ja lopetuspvm, työtehtävän kuvaus muutamalla lauseella) uusin työtehtävä ensimmäisenä, vanhin viimeisenä.
  • Listaa koulutuksesi (tutkintonimike tai kurssin nimi, suorittamisaika) uusin ensimmäisenä, vanhin viimeisenä
  • Listaa (työtehtävän kannalta olennaiset) osaamisesi ja osaamistaso. Kielitaito voi olla erillinen listauksensa.
  • Nimeä suosittelijat (nimi, titteli ja työpaikka, puhelinnumero ja/tai sähköpostiosoite) ja kirjoita suositukset.
Pidä CV suht suppeana, pari, korkeintaan kolme sivua. Varmista, että se on selkeälukuinen ja etenee loogisesti. Fontin täytyy olla helppolukuista. Tallenna ja lähetä CV pdf-muotoisena, ei word-, rtf- tai muuna muokattavana dokumenttina.

Työn iloa!
No comments yet

Kiitos, että jaat ajatuksesi kanssamme!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: