Siirry sisältöön

Organisointia ja vinoja pinoja

Kun tässä arjessa on niin paljon puuhaa. On kaksi alle kouluikäistä lasta, koiranpentu, omakotitalo koti- ja muine puuhineen sekä yritys, joka pitäisi saada tuottamaan niin, että voisi maksaa palkkaa edes itselle. Vaan en valita. Olen iloinen tästä kaikesta, aivan mahdottoman onnellinen ja kiitollinen! Ihana elämä!
Tästä ihanuudesta vaan seuraa se, että tekemistä ja hoidettavaa on mahdottomasti. Kun vielä on siunattu mielellä, joka keksii jatkuvasti kaikenlaista uutta, enemmän ja vähemmän tärkeää puuhaa, joka olisi mahtavaa saada tehtyä ja vielä tietysti mahdollisimman hyvin, tehtävien pino usein kasvaa vaikka olisi kuinka ahkera.
Työpöytäni on päivisin ja toisinaan iltaisinkin (no okei, joskus yömyöhäänkin) toimintani keskipiste. On ihanaa, että on oma työnurkkaus,vaikkakin pesukone yleensä linkoaa selkäni takana ja joskus mankelikin litistää lakanoita. Pöytäni saattaa muiden silmissä vaikuttaa olevan kaaoksen vallassa. Silti itselleni homma on ihan organisoitutta ja hanskassa. Se noudattaa vissiä logiikkaa.

Tee/Lue/Arkistoi/Kierrätä.

Vasemmalla puolellani työpöytää sekä sähköpostissa ovat Tee -osion tehtävät. Läpikäytävät paperit, reklamaation tekemistä odottavat vaatteet, kirjanpitoon päivitettävät kuitit, taustakankaat ompelua vailla, you name it. Pöydälleni kertyy mitä moninaisimpia asioita odottamaan työstöä… Sähköpostit arkistoin tai poistan, kun niihin sisältyvä/ajatuksissani siihen sisällyttämäni tehtävä on käsitelty.
Lue -pino ei enää ole niin huojuva, kun laitoin lehdet vanhaan omenalaatikkoon selkämykset esillepäin. Luettavien pinoon pääsevät vain oikeasti kiinnostavat lehdet, ei siis mikä tahansa mainosposti. Silti vanha sanaleikki pätee, onpa lukematonta lukematonta. Pinosta nappaan lukemista tauoille ja omiin rauhallisiin (luksus)hetkiin. Luettavat kirjat ovat yöpöydällä… Lehtipino muuten tuntuu hieman kutistuneen? Huraa!
Arkistoi -pino kasvaa oikealla puolellani. Asiat, joita haluan/jotka pitää (esim. lakisääteisesti) säästää mutta en juuri niiden tekemisen jälkeisellä hetkellä halua lähteä erikseen tallettamaan ympäri taloa (säästettävät lastenvaatteet omaan laatikkoonsa, viime vuoden lehdet omaan kansioonsa, lasten piirustukset heidän huoneissaan oleviin mappeihin, vakuutuspaperit vakuutusmappiin..). Osa tästäkin olisi sähköistettävissä: joidenkin paperien skannaus ja arkistointi sähköiseen muotoon tietokoneelle, vaan tätä ei sentään kaikkeen voi eikä halua toteuttaa. Pinon kimppuun käyn yleensä työpöydän raivaushetkellä: lajittelen samoihin mappeihin tai edes samaan suuntaan menevät paperit omiin pinoihinsa ja vien pinon kerrallaan paikalleen.
Lopuksi Kierrätä. Paperipussi on lattialla oikealla puolellani, sinne suoraan kaikki paperinkeräykseen menevä. Samoin kirppiskassi seilaa työhuoneessani (se tarvitsisi jonkun pysyvän sijoittelupaikan, työn alla..). Muut kierrätyspisteet ovat keittiön kaapissa viereisessä huoneessa (metalli, lasi, kartonki, paristot, vanhat lääkkeet, sekajätteet).
Tämä toimii. Suosittelen muillekin. En välttämättä sitä, että asiat kasaantuvat pinoiksi – olisi hienoa, jos tehtävät saisi hoidettua sitä mukaa, kun niitä tulee. Mutta tärkeintä on, että asiat hoituvat ja tietää, mitä tekee. Ja lopuksi kaikki löytää paikkansa.
No comments yet

Kiitos, että jaat ajatuksesi kanssamme!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: