Siirry sisältöön

Toivo

Toivo on ihmeellinen asia. Mistä se kumpuaa? Annetaanko se ihmiselle jonkin ylemmän toimesta, vai onko se sisäsyntyistä? Jos se on sisäsyntyistä, säätelyjärjestelmällämme vaikuttaa välillä hieman toimintahäiriöitä. Joskus tuntuu, että elo on aivan kökköä. Että kaikki menee pieleen. Mikään ei toimi. On kerrassaan toivotonta.
Miten hyvältä tuntuukaan huomata, että väliaikaisen nuupahduksen jälkeen taas tuntee, että elämä on täynnä toivoa. Että kaikkien unelmien toteutuminen on sittenkin mahdollista. Että ne tärkeimmät asiat ovat sittenkin turvassa. Eikä lisääntyvä valon määräkään yhtään haittaa. Se tuo mukanaan lupauksen lämmöstä, kesästä, ilosta, onnesta.
Ilo ja toivo taitavat muutenkin kulkea käsi kädessä. Toinen toistaan ruokkien. Toivottamana ilon pilkahduksia ei huomaa, tuntuu, ettei niitä olekaan. Kun on toivoa, näkee iloa pienissäkin asioissa. Raikas ulkona kuivatetun tuoksun tulvahtaminen levitettävästä lakanasta voi tehdä kerrassaan autuaaksi.
Toivottavasti. Toivoa on. Toivon, toden totta. Ihana asia. Iloinen, hyvä elämä!
No comments yet

Kiitos, että jaat ajatuksesi kanssamme!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: