Siirry sisältöön

Mutakakku

Kakku sivusta

Meillä juhlittiin jokunen päivä sitten synttäreitä. Vaikka juhlakalu ei omien sanojensa mukaan kakkua kaivannutkaan, pitäähän sitä nyt toki syntymäpäiväksi jonkinlainen kaakku saada. Valion Luomukevytmaitopurkkien kyljessä oli töröttänyt jo pidemmän tovin mutakakun ohje. Kuulosti sen verran herkulliselta, että päätin testata sitä. Sanoin sankarille, ettei sitä ole pakko syödä, jos ei halua. Tuloksen nähtyään halusi – palan jos toisenkin!

Mutakakkupala2

Tässä ohje – tee itse tai tilaa minulta! Oli muuten ihan HITSIN hyvää. Tein gluteenittomana (Anoppi Rakas), ja tulos toimi mainiosti normi gluteenittomilla jauhoilla yhden suhde yhteen.

Mansikoita

Valio toteutti samalla reseptillä kakkunsa tämän näköiseksi. Valion valiopotretti on napattu täältä.Valion versio

Oma kakku näytti hieman, noh, kuohkeammalta. Pääasia kuitenkin lienee, että maku oli kohdallaan.

Mutakakkupala1

Mutakakku

8-10 annosta

150 g luomuvoita
1 1/2 dl luomusokeria
3 luomukananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
150 g tummaa suklaata

Tarjoiluun:
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
Mansikoita tai vadelmia

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Lisää kuivat aineet seoksena siivilän läpi. Sulata paloiteltu suklaa. Lisää taikinaan. Leikkaa kakkuvuoan (halkaisija 23 cm) pohjaa reilusti suurempi leivinpaperinpala. Kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Mutakakku saa olla pinnalta ja reunoilta kypsä mutta sisältä pehmeän suklainen. Jäähdytä hetki. Siirrä tarjoiluvadille. Koristele tomusokerilla. Tarjoa vaniljakermavaahdon ja marjojen kera.

Kakku päältä

Onnea vielä muru!

No comments yet

Kiitos, että jaat ajatuksesi kanssamme!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: