Mutakakku
Meillä juhlittiin jokunen päivä sitten synttäreitä. Vaikka juhlakalu ei omien sanojensa mukaan kakkua kaivannutkaan, pitäähän sitä nyt toki syntymäpäiväksi jonkinlainen kaakku saada. Valion Luomukevytmaitopurkkien kyljessä oli töröttänyt jo pidemmän tovin mutakakun ohje. Kuulosti sen verran herkulliselta, että päätin testata sitä. Sanoin sankarille, ettei sitä ole pakko syödä, jos ei halua. Tuloksen nähtyään halusi – palan jos toisenkin!
Tässä ohje – tee itse tai tilaa minulta! Oli muuten ihan HITSIN hyvää. Tein gluteenittomana (Anoppi Rakas), ja tulos toimi mainiosti normi gluteenittomilla jauhoilla yhden suhde yhteen.
Valio toteutti samalla reseptillä kakkunsa tämän näköiseksi. Valion valiopotretti on napattu täältä.
Oma kakku näytti hieman, noh, kuohkeammalta. Pääasia kuitenkin lienee, että maku oli kohdallaan.
Mutakakku
8-10 annosta
150 g luomuvoita
1 1/2 dl luomusokeria
3 luomukananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
150 g tummaa suklaata
Tarjoiluun:
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
Mansikoita tai vadelmia
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Lisää kuivat aineet seoksena siivilän läpi. Sulata paloiteltu suklaa. Lisää taikinaan. Leikkaa kakkuvuoan (halkaisija 23 cm) pohjaa reilusti suurempi leivinpaperinpala. Kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Mutakakku saa olla pinnalta ja reunoilta kypsä mutta sisältä pehmeän suklainen. Jäähdytä hetki. Siirrä tarjoiluvadille. Koristele tomusokerilla. Tarjoa vaniljakermavaahdon ja marjojen kera.
Onnea vielä muru!