Kurkunleikkaajien saari
Kävin ystävän kanssa hakemassa eräältä kotisaaremme suoramyyntitilalta muiden herkkujen lisäksi avomaan kurkkuja. Seuraavaksi (kirpputoria välissä ei lasketa) menopeli kurvasi kohti omaa kasvimaata, josta nipsin saksin upeasti kruunuina kukkivaa tilliä pussukallisen kotiin. Kurkut huuhtelun jälkeen viipaleiksi ja liemeen kiehahtamaan. Kas tässäpä teillekin maanmainio resepti herkullisille etikkakurkuille!
Marinan kurkut
5 kg avomaan kurkkuja
1 l etikkaa
0,5l vettä
1,5 kg sokeria
250 g suolaa
3 rkl sinappijauhetta
kruunutilliä
sipuliviipaleita
Viipaloi kurkut. Laita kurkkuviipaleet, etikka, vesi, sokeri, suola ja sinappijauhe kattilaan. Anna kiehahtaa ja kiehua jonkin minuutin niin, että kurkuista irtoaa nestettä liemeen. Jätä viilenemään kattilaan, sekoittele välillä. Kun kurkut ovat haaleita, laita purkkiin kerroksittain kurkkua, tilliä ja sipuliviipaleita. Peitä kurkkujen keittoliemellä. Nautiskele (melkein minkä tahansa) lisukkeena!