Siirry sisältöön

Syysmyrskyssä

IMG_2682

Ulkona ja sisällä myrskyää. Merituuli nostattaa upeita aaltoja, riepoo oksia ja piiskaa kirjavia puidenlehtiä. Pian syyslehdet saavat kallisarvoiset sokerivarastonsa siirrettyä juuriin, runkoon ja tulevan vuoden silmuihin talteen ja lehden kantasolukko antaa periksi.

IMG_2678

IMG_2651

IMG_2686

Tuntuu, että monella myrskyää sisälläkin. Kenties meidän alkukantainen osa aivoistamme reagoi nopeasti tulleeseen syksyyn. Miettii pääsyä turvaan talven kylmyydeltä muuttolintujen tavoin, tai ainakin haluaisi haalia talvivarastoon lopunkin syksyn sadon, turvata hengissäpysymisen kevään koittoon saakka. Haaveilee jopa talviunille valmistautumisesta.

IMG_2685

IMG_2683

Toisaalta myrskytuuli kantaa hurjasti siipien alla, vie vahvasti ja voimakkaasti eteenpäin. Aalto seuraa aallon perään, toinen toista kuljettaen, keinuttaen, eteenpäin työntäen.

IMG_2663

Istuin pitkään rannalla, vain katsellen, miten mahtava aalto toisensa jälkeen murtui rantakivikkoon. Haistaen ilmassa meren, selkäni takana olevan metsän. Vienon savun tuoksun – joku lämmitti kotiaan koivuhaloilla, olin nuuhkivinani. Kuunnellen tuulen huminaa korvissani, oksien viuhdontaa ilmassa, meren loputonta hengitystä. Välillä tunsin veden kasvoillani, milloin se tuli korkealle yltäneistä aallon pärskeistä, milloin taivaalla raskaana soljuvista pilvistä.

IMG_2667

Täytän huomenna 36. Mietin tähänastista elämääni, mietin tulevaa. Mikä polku valita? Miten edetä?

IMG_2650

Mietin yhtä parhaista elämänviisauksista, mitä minulle koskaan on sanottu. Lauseen virkkoi eräs entinen virkamies, nykyinen eräopas. ”Tee, mitä sydän sanoo. Asiat järjestyvät aina.” Haluan luottaa, että näin on.

IMG_2691

Nauti kanssani meren aalloista.

IMG_2690

IMG_2654IMG_2673IMG_2675IMG_2671IMG_2670IMG_2669IMG_2656IMG_2658IMG_2659IMG_2660IMG_2661IMG_2662

No comments yet

Kiitos, että jaat ajatuksesi kanssamme!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: