Siirry sisältöön

Tuulen viemää

IMG_3533

Navakka tuuli, aamulla poikkeuksellisesti idästä, rämisyttää naapureiden peltikattoja ja saa meidän kattotiilemme rällättämään. Täällä talot on rakennettu kestämään mereltä, etelästä, tuleva tuuli.

Viimeiset kuivat lehdet pyörivät maassa kuin villit dervissit. Naakkaparvet liehuvat ja riehuvat tuulen mukana näennäisen holtittomasti, silti kumman kauniisti. Ihan kuin riemuiten ylimääräisestä voimasta siipien alla. Kun niitä katselee aikansa, oppii niistäkin erottamaan yksilöitä. Eräällä on hieman enemmän kaulaketjussaan vaaleaa, toisella kirkkaanvalkoinen kohta siivessään. Kolmas taas erottuu lähes pikimustana muuten tuhkassa ja noessa pyöritellyistä siipiveikoistaan.
IMG_3532
Ja meri. Ei oikein tiedä, miten olla. Saarien suojassa nostaa vain pientä värettä pintaan. Tuuli lähettää omia näkymättömiä veneitään vauhdilla seilaamaan ja vain peräaallot näkyvät. Meren aallot tuntuvat uhoavan: odotas vain jahka tästä suojaisalta osuudelta päästään avomerelle! Ja uskon uhoa. Olen nähnyt sen aallonpohjassa ja -laella. Tiedän meren todella osaavan riehua, pärskyä ja olla järisyttävän vahva.
IMG_3534
Kuivat lehdet juoksevat kahisten. Pikkulinnut sirkuttavat tohkeissaan. Aallot kohisevat ja tuuli humisee oksissa, katoissa, korvissa. Äänimaailma on samaan aikaan voimakas ja seesteinen. Pilvenriekaleet lentävät taivaalla hurjaa vauhtia. Tuulen suunnan muuttuessa myötä- ja vastatuuli tuntuvat uusissa kohdin, silti voimakkaana kuten ennenkin.

Kaksi merikotkaa on taas palannut lähemmäs rantaa kesäasukkaiden lähdettyä. Saaristo on taas heidän. Poijut tanssivat paljon niitä alempana omaa, hidasta tanssiaan.
IMG_3549
Taas tuuli kääntyy. Nyt se puhaltaa jo melkein pohjoisesta. Uusi suunta, uudet tuulet.

Elämän viemää.

No comments yet

Kiitos, että jaat ajatuksesi kanssamme!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: