Siirry sisältöön

Puh pah peloista pois

Elämä opettaa niitä, jotka ovat valmiita oppimaan. 

Ehkä johtuu luonteestani, ehkä karmasta tai ihan vain asiat sattuvat menemään niin, että kohtaan pahimmat pelkoni. Ne suorastaan hierotaan naamaani niin, etten voi olla huomioimatta niitä. Joku on kuvannut tapaani olla ja elää ”menen rekan eteen ja pysäytän sen – tai ainakin yritän”. Joku toinen vain on ystävällisesti todennut minun olevan ihailtavan rohkea. Niin tai näin. Lapsena juoksin suolle, koska pelkäsin soita. Suonsilmäke söi toisen saappaani mutta lakkasinpahan  (hah mikä sanaleikki) pelkäämästä soita.

Elämä tuntuu järjestävän minulle oppimiskokemuksen toisensa jälkeen. Ja koska olen ilmeisen kovapäinen, (joskus) yleensä pieni näpäytys ei riitä vaan tulee tiilellä päähän. Heräänpähän ainakin pohtimaan, miksi näin ja mitä voin oppia. 

Tietoisena eläminen aallonpohjassa on joskus kamalan vaikeaa. Olisi helpompaa antaa tunteiden viedä, upota, märehtiä, voivotella. Vaan kypsään 37 vuoden ikääni mennessä olen huomannut, että jos en ota vastoinkäymisestä opiksi, uusi, ja yleensä rankempi, saman aiheen opetus seuraa kyllä. Siispä pari askelta omasta vellomisesta poispäin ja antropologina objektiivisesti tarkastelemaan omaa elämää, sen tapahtumia, heränneitä tunteita ja ajatuksia. Mitä voin ottaa opiksi.

Toivottavasti olen taas oivaltanut jotain olennaista, etten tarvitse samasta aiheesta uutta oppituntia. Heittäydyn elämän virtaan luottavaisin mielin. Elämä antaa, elämä kantaa. Ainakaan en pelkää elää.

Puolikuu on noussut punaisena, kaskaat sirittävät ja katselen tähdenlentoja. Elämä on hyvä(ä), sittenkin.   

No comments yet

Kiitos, että jaat ajatuksesi kanssamme!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: