Siirry sisältöön

Päivittelyä

Huone, josta oli tulossa pojan oma, vaati hieman laittoa. Lattia oli kovin kärsinyt eivätkä tapettivalinnatkaan oikein miellyttäneet allekirjoittaneen silmää. Pari muuta pientä yksityiskohtaakin vaati päivittämistä. Eikun hihat heilumaan, kuten rautakauppa muovikasseissaan kehoittaa.

Tällaisista herkuista siis lähdettiin liikkeelle.  

    

Siistimistä, jynssäystä, maalausta…

    Kun katto ja maalattavat seinän osat olivat valmiit, oli lattian aika. Lähirautakauppaan oli tullut harvinaisen siisti erä ponttiraakalautaa, joten testasin sen toimivuutta lattiamateriaalina. Nurja puoli ylös ja hyvin pelitti.        Kun lattia oli laudoitettu, taputin itseäni olkapäälle.   Huoneen muodoista johtuen tuli nimittäin vähän sahalla kikkailtavaa (käsisahalla, kuinkas muuten). Pystylistoja ei olisi saanut siististi irti eikä huone muutenkaan ollut mitenkään tasamittainen.  Tässä siis näitä tärkeimpiä työvälineitä.. 😀    Laudat kiinnitin vain päistä, jotta itse lattia säilyisi mahdollisimman eheänä. Ruuvit jäivät jemmaan vanhojen, uudelleen maalattujen listojen alle.   Hioin lattian ja laitoin valkokuullettua vahaa pintaan pari kerrosta. Sen kuivuttua kiillotin vielä lattian kankaalla. Lattia alkoi olla mallillaan. Seinät eivät.    Hetken aikaa vallitsi hilpeä trikolori-tunnelma…

…kunnes helpotti.

Melkoisen paljon valoisampi ja raikkaampi lopputulos!

Kaapitkin saivat osansa päivityksessä (vilkaise ennen -kuva täältä) ja yhtenäinen tyyli säilyi. Vihdoin oli kalustamisen aika. Männynväriset Lundiat olivat saaneet valkoisen maaliin pintaansa, samoin verstaasta löytynyt talon alkuperäinen keittiön vetolaatikosto. Vanhasta nojatuolistakin tuli melkein uusi IKEAn poistopäällisellä. Työpöydän tuoli sai valkoisen maalin lisäksi uuden verhoilun istuinosaan.Kerrossänky piti kuulemma olla, koska kavereita oli tarkoitus kutsua yökylään solkenaan.     Akvaario oli ollut toiveissa jo jonkun tovin. Tuli tällainen vähän helppohoitoisempi malli 🙂 Talosta löytynyt lipasto sai uuden värin ja tyyliin paremmin sopivat vetimet.

Sisältö oli tietysti tärkein: nyt Lego -ohjeet, -alustat ja -palikat ovat kaikki hyvin saatavilla.  Lopputulos kelpuutettiin riemunkiljahduksin.

(Verhot ja Aku Ankka -kirjahylly työn alla.)

Kiitos, että jaat ajatuksesi kanssamme!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: