Siirry sisältöön

Kevät tuli

Lumi suli, puro sanoi pulipuli. Riimittelin joskus lapsena.

Ulkona nollassa, välillä räntää, välillä vettä taivaalta. Mutta kevät on asenne, mielentila. Sen tietävät pihapuussa sirkuttavat pikkulinnutkin. Ja olohuoneen kukka, joka puhkeaa kohtsillään kukkimaan.  

Olohuoneen laitto on jäänyt hieman kesken. Huone on hämärä, talon pohjoispuolella. En ole lähtenyt tätä ominaisuutta millään sisustusratkaisuilla poistamaan vaan pikemminkin korostanut tunnelmallista pesää (tai salia, kuten talon ensimmäiset asukkaat ikkunamerkintöjen mukaan ovat huonetta kutsuneet). Tummat tapetit, jossa ornamentit hohtavat hopeaisina valon osuessa, tuntuivat sopivan paremmin kuin hyvin niin huoneen tunnelmaan kuin talosta löytyneeseen vanhaan nojatuoliinkin. Värimaailman kanssa sotiva aiempi beige tapetti sai pariin seinään valkoisen maalin päälleen. 

  Koska kevät soi jo kaikissa aisteissa, oli aika pakata lampaantaljat odottamaan ensi syksyä, jolloin niiden pehmeyttä ja lämpöä taas kaipaa. Nyt huoneen ainoa lampaantalja löytyy keinulampaan yltä (ja siitä saa hyvin otteen pienemmilläkin sormilla❤️).

 Olohuoneen tunnelmallisen takan väritys on pulmallinen. Keltaoranssit tiilet sotivat muun värityksen kanssa, mutta jotenkin silti pidän niistä. Siispä rakensin pari aasinsiltaa värimaailmoiden välille: keinulammas ja vanha lehmänvuota (joka korvaa nyt kovin talvisen pörheän hapsumaton). 

    
Lelut ja dvd:t muuttivat lattiakasoista lipastoon. 

   
Block-lamput ovat seikkailleet kanssani jo ensimmäisestä asunnostani lähtien. Pidän kovasti niiden muotokielestä ja niiden mahdollistamista sisustuksellisista kontrasteista, vai mitä sanotte esimerkiksi tästä hyllyllisestä? 

 Kun olohuone selkiytyi, oli mukava tuoda esille muutamia muitakin aarteita. Esimerkiksi talon hillokellarista löytyneet lukulasit😊 

 Arvasin jo tätä kaunista laatikkoa hankkiessani, että sen sisuksiin tulee arkistoida jotain arvokasta. Sinne pääsivät turvaan tyttären Maurin Makasiinista hankkiman kuparikulhon pohjalta löytyneet valokuvat Helsingistä, Turusta ja yksityiselämästä 30-50-luvulta. 

    
 
Vaikka olohuone (sali❤️) on edelleen hämärä, tuntuu se silti ilmavammalta. 

    
    
 
Ja kukkiahan saa, kun niitä itselleen ostaa😉 

    
 
Vielä kun saa kirjahyllyn järjestettyä (ai kauhea mik’ kaaos vallitsee tuolla), alkaa huone olla mallillaan (no kyllä seinät pitä maalata ainakin kertaalleen vielä.  

   
Sen jälkeen voikin siirtyä (vintiltä esiin kannettujen) olohuoneen pariovien väri-iloittelun ihmettelyyn – ne kun toimivat samalla kehyksinä keskeneräisen aulan maisemiin.

Mukavaa kevättä sydämiin!❤️ 

   

 

No comments yet

Kiitos, että jaat ajatuksesi kanssamme!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: